Ciorba de pui cu tarhon si iaurt
PrinteazaCiorba de pui cu tarhon si iaurt din: piept de pui sau piept de curcan cu os, ceapa, sare, piper negru, tarhon congelat sau conservat în oţet, iaurt degresat, oua.
Ingrediente:
- 1 piept de pui sau 300 g piept de curcan cu os
- 1 ceapă mare
- sare
- piper negru măcinat
- 1 linguriţă tarhon congelat sau conservat în oţet
- 200 g iaurt degresat
- 2 gălbenuşuri
Mod de preparare:
Indepărtezi pielea de pe pieptul de pui şi îl fierbi bine, în 1 1/2 ,litri de apă, până se desprinde carnea de oase. Scoţi pieptul de pui, îl cureţi de oase şi porţionezi carnea. In supa rămasă, pui la fiert o ceapă curăţată, spălată şi tăiată mărunt.
După 10 minute, adaugi tarhonul, sare şi piper după gust şi bucăţile de carne. Continui fierberea pentru 2-3 minute, după care adaugi gălbenuşurile bătute cu iaurtul.
Reduci intensitatea focului şi laşi să mai dea în câteva clocote. Această ciorbă poate fi consumată în oricare fază a dietei.
Ciorba de pui cu tarhon si iaurt
Pofta buna!