Ciorba de pui cu tarhon
PrinteazaCiorba de pui cu tarhon din: carne de pui, morcov, pastarnac, ceapa verde, stevie, tarhon, ou, faina, bors, iaurt.
- 550 g carne de pui
- 1 morcov
- 1 păstârnac
- 1 legătură ceapă verde
- 5-6 frunze de ştevie
- 1 legătură tarhon
- 1 ou
- 1 lingură făină
- 500 ml borş sau zeama de la 1 lămâie
- iaurt sau smântână
Mod de preparare:
Se pune carnea la fiert şi se ia spuma formată, de câte ori este nevoie. Se toacă mărunt tot zarzavatul, apoi se pune la fiert în oala cu carne.
Se adaugă mai întâi morcovul şi păstârnacul, apoi se adaugă ceapa verde şi ştevia. Când ciorba e aproape gata, se bate oul bine şi se amestecă cu făina.
Compoziţia de ou cu făină se toarnă în fir subţire, cu ajutorul unei linguri, în oala cu ciorbă, formându-se zdrenţe de aluat. Se adaugă borşul, se sărează după gust, iar la final se pune şi tarhonul.
Se serveşte cu iaurt sau smântână.
Pofta buna!