Ciorba de pui taraneasca cu albitura

Printeaza

O reteta delicioasa de ciorba de pui taraneasca cu albistura din: carne de pasare, morcov, telina si albitura, ceapa, ulei, ardei gras, varza alba, cartofi, fidea, fasole verde, bors, sare si leustean.

Ingrediente:Ciorba de pui taraneasca cu albitura

  • carne de pasăre 500 g
  • morcov 100 g
  • ţelină şi albitură 150 g
  • ceapă 60 g
  • ulei 50 ml
  • ardei gras 100 g
  • varză albă 150 g
  • cartofi 200 g sau fidea 150 g
  • fasole verde (din conservă) 200 g
  • roşii proaspete sau în bulion 200 g
  • borş 5-600 ml
  • sare după gust
  • leuştean

 

Mod de preparare:

Carnea de pasăre se curăţă, se spală, se porţionează şi se pune la fiert în apă rece. Se spumea­ză, se adaugă sare şi se fierbe 20-30 minute. Zarzavatul se taie mărunt şi se căleşte în ulei cu puţină apă.

Se adaugă la fiert când carnea de pasăre este aproape pătrunsă. După 7-8 minute se adaugă ardeiul gras tăiat mărunt, varza tăiată careuri, cartofii tăiaţi cuburi şi fasolea tăiată bucăţele.

După ce toate ingredientele sunt bine fierte, se adaugă roşiile decojite şi tăiate felii. Se mai lasă 10 minute la foc potrivit. Dacă aţi ales să folosiţi fidea în loc de cartofi, adăugaţi-o acum.

Se adaugă borşul fiert separat şi se potriveşte gustul cu sare. înainte de servire se adau­gă leuştean tocat mărunt.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.