Ciorba de pui
PrinteazaCiorba de pui din: carne de pui, cartofi, morcovi, pastarnac, telina, ceapa, ardei, bors, sare, piper, taitei, verdeata, ulei.
- 700 g carne pui (pulpe inferioare, piept)
- 3 cartofi
- 2 morcovi
- 1 păstârnac
- 1/2 ţelină mică
- 1 ceapă
- 1 ardei gras
- 500 ml borş
- sare
- piper
- tăiţei
- verdeaţă
- ulei
Mod de preparare:
Spală carnea, porţioneaz-o şi pune-o la fiert în doi litri de apă rece, cu o linguriţă rasă de sare. Las-o să fiarbă la foc potrivit cel puţin 30 de minute, la spuma din când în când.
Intre timp, curăţă, spală şi taie cuburi morcovul, păstârnacul, ţelina, ardeiul gras. Toacă ceapa. Căleşte toate legumele circa două minute, apoi adaugă-le în supă. Pune cartofii tăiaţi cuburi şi ţine pe foc încă 20 de minute. Spre final, adaugă borşul cald şi tăiţeii.
Lasă la fiert încă 5 minute. Pune verdeaţă şi serveşte cu ardei iute.
Pofta buna!