Ciorbă de raţă cu zeamă de varză
PrinteazaCiorbă de raţă cu zeamă de varză din: maruntaie de rata, morcovi, ceapa, ardei, cartofi, rosii, zeama de varza, leustean si condimente.
- 500-600 g maruntaie de rata
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 2 ardei
- 2 cartofi
- 4-5 rosii
- 1 l zeama de varza
- leustean verde
- condimente, dupa gust
Mod de preparare:
Cureţi măruntaiele de raţă, le speli în multe ape şi le pui la fiert în apă cu sare. Spumezi cât e nevoie. Tai mărunt zarzavatul sau îl dai pe râzătoare.
Tai cartofii cubuleţe şi îi pui în ciorbă. Adaugi şi condimentele, după gust. Căleşti zarzavatul în puţin ulei şi îl adaugi în ciorbă.
Când carnea este aproape fiartă, adaugi roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate cubuleţe. Spre final, acreşti ciorba cu zeamă de varză, care a fost fiartă separat.
Pui leuştean verde tocat mărunt la sfârşit sau în momentul în care serveşti ciorba la masă.
Ciorbă de raţă cu zeamă de varză
Pofta buna!
Ciorba de rata iese delicioasa daca sti cum s-o faci