Ciorba de rosii cu zarzavat
PrinteazaCiorba de rosii cu zarzavat din: rosii, ceapa, morcov, zarzavat, fasle grasa, verdeata, orez, ardei, untdelemn, sare.
- 1,5 kg roşii
- 3 cepe
- un morcov
- zarzavat (un păstarnac, un pătrunjel)
- o mână fasole grasă
- verdeaţă
- 2 linguri orez
- 1-2 ardei
- 3 linguri untdelemn
- sare
Mod de preparare:
Roşiile, zarzavatul, şi jumătate din cantitatea de ceapă, se spală, se taie în patru şi se pun la fiert în apă rece cu sare.
Când sunt bine fierte, roşiile şi ceapa se trec prin sită, iar zarzavatul se taie în bucăţi mici. Separat, se înăbuşă în untdelemn restul de ceapa tăiată mărunt, fasolea tăiată bucăţi şi orezul, ales şi spălat. Se stinge cu apă şi când fasolea este bine fiartă, se adaugă zeama de roşii, zarzavatul tăiat bucăţi, feliile de ardei.
Această ciorbă se poate prepara şi fară fasole verde. Se serveşte cu pătrunjel verde, spălat, curăţat, tocat fin.
Pofta buna!
Imi place ciorba de rosii, si supa de rosii. Mi se pare in preparat usor si racoros. De regula, eu nu folosesc orez la ciorba de rosii, dar voi incerca sa vad ce iese.