Ciorba de salata cu corcoduse si legume
PrinteazaCiorba de salata cu corcoduse si legume din: salata, ceapa, morcov, corcoduse, apa, unt, ou, faina, lamaie, marar, leustean, smantana, sare.
- 2 salate
- 2 cepe
- 1 morcov
- 200 g corcodușe
- 1 ½ l apă
- 80 g unt
- 1 ou
- 1 linguriță făină
- 1 lămâie
- câte 1 legătură mărar și leuștean
- 100 g smântână
- sare
Mod de preparare:
Fierbi corcodușele cu apă cât să le acopere, apoi le pasezi printr-o sită și le amesteci cu zeama în care au fiert. Speli salata frunză cu frunză, iar după ce s-a scurs, o freci cu sare și o stropești cu zeamă de lămâie pentru că altfel este amară. Cureți, speli și tai mărunt ceapa și morcovul.
Pui la fiert ceapa și morcovul în 1 ½ litri apă. După ce s-au înmuiat, adaugi salata ruptă în bucăți, continuând fierberea timp de 5 minute. Bați oul împreună cu făina și puțină sare. Topești untul într-o cratiță și prepari omleta, întrcând-o pe ambele părți.
Când s-a răcit, o răstorni pe o farfurie, o rulezi și o tai în rondele subțiri. La ultimele 2-3 clocote, adaugi pasta de corcodușe, verdeața fin tocată și omleta. Servești ciorba dreasă cu smântână.
Ciorba de salata cu corcoduse si legume
Pofta buna!