Ciorba de salata cu macris
PrinteazaCiorba de salata cu macris din: salata, macris, usturoi, sare, piper, otet, oua, slanina afumata, faina, smantana, lapte, marar, concentrat de legume.
- 2 capatani de salata
- cateva frunze de macris
- 3-4 catei de usturoi
- sare
- piper
- otet
- 3 oua
- 100 g slanina afumata
- 1 lingurita faina
- 100 ml smantana
- 100 ml lapte
- marar verde tocat
- concentrat de legume
Mod de preparare:
Desfaci frunzele de salata, le speli bine, la fel si frunzele de macris. Lasi frunzele la scurs, dupa care le rupi. Pui la foc 1,5 litri apa, iar cand da in clocot, adaugi salata, macrisul si putin otet.
Separat, pui la prajit slanina taiata in fasii, peste care adaugi ouale batute si faci o omleta. Cand omleta s-a racit, o tai cubulete. Adaugi in ciorba sare, piper si putin concentrat de legume.
Amesteci smantana cu laptele si faina, apoi o torni in ciorba si lasi sa dea un clocot. Adaugi omleta si mararul tocat.
Ciorba de salata cu macris
Pofta buna!