Ciorbă de salată cu omletă si verdeata
PrinteazaCiorbă de salată cu omletă si verdeata din: salate, ceapa verde, usturoi verde, oua, orez, ulei de masline, apa, bors, leustean, sare.
Ingrediente:
- 3-4 salate
- 2 legaturi de ceapa verde
- 1 legatura de usturoi verde
- 3 oua
- 1 ceasca de orez
- 2 linguri de ulei de masline
- 2 litri de apa
- 1 litru de bors
- 1 legatura de leustean
- sare
Mod de preparare:
Spală salata frunză cu frunză. Curăţă ceapa şi usturoiul, spală-le şi taie-le în bucăţi de 1 -2 cm. Alege orezul şi spală-l în 2-3 ape. Pune la fiert apa şi, când dă în clocot, pune ceapa, usturoiul şi orezul să fiarbă la foc mic, 10 minute.
Pune salata tăiată fâşii, lasă să fiarbă 10 minute, adaugă borş şi sărează după gust. Opreşte focul şi pune leuşteanul.
Bate 3 ouă într-un castronel cu pudn lapte, pune sare după gust, încinge uleiul de măsline într-o tigaie antiaderentă şi prepară omleta. Taie omleta şi pune-o în ciorbă.
Pofta buna!