Ciorba de salata verde cu afumatura

Printeaza

Ciorba de salata verde cu afumatura din: salata verde, ceapa, morcovi, costita, iaurt, faina, ulei, oua, sare.

Ingrediente:Ciorba de salata verde cu afumatura

  • 1 salată verde mare
  • 1 ceapă medie
  • 5-6 fire ceapă verde
  • 6 morcovi noi (8 dacă sunt mici)
  • 75-100 g costiţă sau slănină bine afumată
  • 500 g iaurt simplu
  • 1 linguriţă făină
  • 3 linguri ulei
  • 2 ouă
  • sare
  • oţet

 

Mod de preparare:

Tocaţi mărunt ceapa uscată, tăiaţi rondele ceapa verde şi morcovii. Tăiaţi cubuleţe cât mai mici afumătura. Spălaţi salata, tăiaţi-o în fâşi, inclusiv cotoarele frunzelor.

Incingeţi 2 linguri de ulei într-o oala, la foc mediu spre iute, prăjiţi afumătura cca 3 min, până începe să se rumenească uşor, apoi adăugaţi toată ceapa şi morcovii.

Amestecaţi frecvent şi căliţi-le împreună 3-4 min, până devine ceapa transparentă. Turnaţi 4 căni mari de apă clocotită, săraţi şi lăsaţi să fiarbă cca 10 min, până se pătrund bine morcovii.

Adăugaţi salata şi lăsaţi să mai fiarbă încă 5 minute.

Intre timp, bateţi uşor ouăle cu puţină sare, încingeţi 1 lingură de ulei şi faceţi-le omletă tare; tăiaţi omleta bucăţele.

Desfaceţi făina într-un castron, cu 2-3 linguri de apă rece, apoi adăugaţi treptat iaurtul, bătând bine să se omogenizeze cu făina.

După ce aţi pus în ciorbă salata şi a fiert, turnaţi iaurtul cu făină; amestecaţi bine, săraţi după gust şi eventual acriţi cu puţin oţet. Lăsaţi să clocotească 1 min.

Luaţi de foc, adăugaţi omleta tocată, amestecaţi şi serviţi fierbinte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.