Ciorba de salata verde cu crutoane

Printeaza

Ciorba de salata verde cu crutoane din: salata verde, ceapa alba, ceapa rosie, morcov, telina, conopida, ulei, ardei iute, smantana, leustean, marar, sare, piper, paine sau crutoane, usturoi.

Ingrediente:Ciorba de salata verde cu crutoane

  • 2 salate verzi
  • 2 cepe albe
  • 1 ceapa rosie
  • 1 morcov
  • o felie de telina
  • 300 g conopida
  • 75 ml ulei
  • un ardei iute
  • 200 g smantana
  • o legatura de leustean
  • o legatura de marar
  • sare
  • piper
  • paine de casa
  • crutoane
  • usturoi

 

Mod de preparare:

Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se dau prin râzătoarea cu ochiuri mari. Cepele se curăţă de foi, se spală şi se taie peştişori. Conopida se spală, se rupe în bucheţele mici şi se pune într-un bol.

Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pune ceapa, morcovul şi ţelina, se călesc până se înmoaie, apoi se adaugă conopida.

Se căleşte cinci minute şi se toarnă totul într-o oală în care fierb doi litri de apă. Se condimentează, se fierb la foc mediu până ce se înmoaie legumele, apoi se adaugă salata verde spălată şi tăiată fâşii subţiri.

Se lasă să fiarbă 10-15 minute, se verifică de gust, se adaugă ardeiul iute tăiat în bucăţi mai mari şi se ia de pe foc.

Se adaugă leuştean şi mărar tocat, se dizolvă smântână cu puţină supă, apoi se toarnă în oală. Se amestecă bine, se pune în boluri şi se serveşte.

Se serveşte cu pâine de casă sau crutoane cu usturoi.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.