Ciorbă de salată verde cu leustean
PrinteazaCiorbă de salată verde
- 5 salate
- 2 cepe potrivite
- 2 morcovi
- 2 cartofi
- 500 ml borş
- 200 ml suc de roşii
- 2 linguri vegeta
- 2 ouă
- 3 linguri ulei
- 100 ml smântână (opţional)
- 1 legătură leuştean
Mod de preparare:
In cei 3 litri de apă punem la fiert ceapa tocată mărunt, morcovul şi cei 2 cartofi. Separat, în ulei şi puţină apă, se căleşte salata, după ce a fost spălată bine şi tăiată în bucăţi.
Când legumele sunt aproape fierte, adăugăm salata bine înăbuşită şi se mai lasă să fiarbă împreună circa 10 minute. După aceea, se adaugă sucul de roşii fiert în prealabil, borşul, vegeta şi se mai fierbe totul 5 minute, la foc mic.
Se opreşte focul şi se pun ouăle bătute bine cu smântână şi verdeaţă. Se poate servi caldă sau rece.
Poftă bună!