Ciorba de sfecla cu patrunjel si leustean
PrinteazaCiorba de sfecla cu patrunjel si leustean
- 1/2 sfecla
- morcov
- patrunjel
- ceapa (apoximativ 200 g)
- un cartof de marime mijlocie
- 2-3 linguri untdelemn
- leustean
- patrunjel
- sare
Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc in untdelemn 2 minute, adauginduse apoi circa 1-1/2 l apa fierbinte. Se fierbe 30 minute.
Sfecla curatata si rasa prin razatoarea cu gauri mari si cartoful taiat in cubulete se adauga si se fierb in continuare pina ce se moaie toate. Se acreste apoi cu bors, zeama sau sare de lamiie, sau otet, completind lichidul ca sa nu fie ciorba prea deasa.
Se potriveste gustul cu sare, lasind sa mai fiarba citeva clocote si se adauga frunzele pentru aroma. Nu se drege. Se poate servi si rece.
Pofta buna!