Ciorba de sfecla rosie cu leustean
PrinteazaO retea delicioasa de ciorba de sfecla rosie, morcov, bulb de telina, radacina de patrunjel,ceapa, ulei, ardei gras, suc de rosii, leustean, bors.
- 1 sfeclă roşie medie
- 2 morcovi
- 1 bulb de telină
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 2 cepe potrivite
- 2 linguri ulei
- 1 ardei gras
- 200 ml suc de roşii
- leustean verde sau uscat
- 1 l bors
- sare
Mod de preparare:
Se încinge uleiul într-o oală, se adaugă ceapa tocată mărunt, morcovul, ţelina, rădăcina de pătrunjel şi ardeiul gras tăiate după preferinţă sau rase, un praf de sare, se acoperă cu capac şi se călesc până se înmoaie.
Se adaugă 4 l de apă caldă, se potriveşte gustul de sare şi se lasă să fiarbă, la foc mic, circa 10 minute, după care se pune sfecla curăţată şi tăiată cubuleţe. Se lasă să fiarbă 20 de minute, se adaugă sucul de roşii şi se mai lasă pe foc încă 10 minute. Se acreste cu bors dupa gust.
Ciorba de sfecla rosie cu leustean
Pofta buna!