Ciorba de spanac cu costita afumata

Printeaza

Ciorba de spanac cu costita afumata din: spanac, morcovi, pastarnac, cartofi, ceapa, suc de rosii, bors, ulei, sare, piper, costita afumata, leustean, patrunjel.

Ingediente:Ciorba_de_spanac_cu_costita_afumata

  • 2 kg spanac
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 500 g cartofi
  • 2 cepe
  • 500 ml suc de rosii
  • 1,5 l bors
  • 150 ml ulei
  • sare
  • piper
  • 400 g costita afumata
  • 1 legatura leustean
  • 1 legatura patrunjel

 

Mod de preparare:

Cureţi spanacul, îl speli în mai multe ape, apoi îl laşi la scurs într-o strecurătoare. Cureţi rădăcinoasele şi ceapa. Tai în cuburi morcovul şi păstârnacul, ceapa mărunt, iar costiţa în fâşii sau cubuleţe. Pui separat la fiert 1,5 l apă.

In oala pentru ciorbă înăbuşi ceapa în ulei. Adaugi legumele, costiţa şi puţină apă şi continui să le înăbuşi împreună pentru 5 minute. Adaugi spanacul tăiat în fâşii, apoi stingi cu apă fierbinte.

Laşi să fiarbă, iar între timp cureţi, speli şi tai în cuburi cartofii. Adaugi şi cartofii în oală şi laşi să fiarbă ciorba circa 15 minute. Separat, într-un vas mai mic, pui borşul să fiarbă. Torni apoi în oală borşul, împreună cu sucul de roşii.

Laşi ciorba să mai dea în câteva clocote, apoi o sărezi după gust şi stingi focul. Presari leuştean şi pătrunjel tăiate mărunt. Serveşti borşul fierbinte, cu crutoane.

Ciorba de spanac cu costita afumata

Ciorba_de_spanac_cu_costita_afumata

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Foarte buna ciorba de spanac

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.