Ciorba de spanac cu iaurt si carne de berbec
PrinteazaCiorba de spanac cu iaurt si carne de berbec din: spanac, iaurt, ceapa, oua, faina, smantana, ceafa de berbec.
- 2,5 kg spanac
- 3 kg iaurt
- 200 g ceapă
- 4 ouă
- 150 g făină
- 250 g smântână
- 100 g ceafă de berbec
Mod de preparare:
Spanacul se curăţă, se spală şi se pune la fiert în apă clocotită cu sare şi ceapă tocată mărunt. După ce s-a fiert, se lasă să se scurgă şi se toacă mărunt.
Se pune din nou în apa în care a fiert, nu înainte de a-l stoarce bine în mână, deasupra unei căni. Se prepară un sos din ulei şi faină, ce se stinge cu sucul stors de la spanac.
Se toarnă peste spanac şi se adaugă iaurtul şi ceafa de berbec (scoasă din supă) tăiată extrem de fin, amestecându-se tot timpul. Se lasă la fiert până ce dispare orice urmă de spumă. Se adaugă, după ce oala a fost luată de pe foc, ouăle bătute laolaltă cu smântână.
Pofta buna!