Ciorba de spanac
PrinteazaCiorba de spanac din: spanac, ceapa, morcov, patrunjel, pastarnac, cartofi, rosii, orez, usturoi, ulei, leustean, bors, sare, piper.
- 1 kg de spanac
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 păstârnac
- 2 cartofi
- 3 roşii (2 linguri de bulion)
- 1 pahar de orez
- 3 căţei de usturoi
- 3 linguri de ulei
- 1 legătură de leuştean
- 1 cană de borş
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spanacul se spală foarte bine şi se scurge. Ceapa, morcovul, păstârnacul, pătrunjelul se curăţă şi se toacă mărunt. Cartofii şi roşiile se taie cubuleţe.
Toate acestea se pun la fiert în 2 l de apă timp de 30 de minute, împreună cu orezul. Când zarzavaturile sunt fierte, se adaugă borşul, uleiul şi se mai lasă la fiert 5 minute.
La sfârşit se presară verdeaţa tocată mărunt, se potriveşte de sare şi piper şi se adaugă usturoiul tocat mărunt.
Pofta buna!