Ciorbă de ştevie cu carne
PrinteazaO reteta delicioasa de ciorba cu: stevie, orez, fidea, ceapa rosie, morcov, radacina de patrunjel, telina, carne de porc, lamaie, ulei, sare, piper, patrunjel, ardei iute.
- 250 g ştevie uscată
- 60 g orez
- două cuiburi de fidea
- două cepe roşii
- un morcov
- o rădăcină de pătrunjel
- o felie de ţelină
- 600 g carne de porc
- o lămâie
- 75 ml ulei de floarea soarelui
- sare
- piper
- pătrunjel
- ardei iute
Mod de preparare:
Carnea de porc se opăreşte cu apă clocotită şi se pune într-un castron. Ştevia uscată se lasă la înmuiat într-un castron cu apă rece şi puţină sare.
Cepele se curăţă de foi, se spală şi se taie peştişori. Rădăcina de pătrunjel, morcovul şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari.
Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun legumele rase şi se călesc la foc mediu până se înmoaie. Se adaugă ceapa, carnea de porc, se mai ţin pe foc zece minute şi se toarnă într-o oală în care fierb doi litri de apă.
Se lasă să fiarbă până ce legumele şi carnea s-au înmuiat, se adaugă sare şi piper după gust şi orezul spălat.
Când legumele sunt fierte se pune fideaua ruptă în bucăţele, ştevia strecurată de apa în care a fost înmuiată şi se mai lasă pe foc 15 minute.
Ciorbă de ştevie cu carne
Pofta buna!
Incoming search terms:
- ciorba de stevie cu carne
- ciorba de stevie cu carne de porc
Este una din cele mai bune ciorbe