Ciorba de stevie cu cartofi
PrinteazaCiorba de stevie cu cartofi din: stevie, ceapa, usturoi, cartofi, bulion, oua, orez, bors, morcovi, leustean, marar, sare, piper, marar.
- 4 legături ştevie
- 1 ceapă uscată mare
- 6-8 fire ceapă verde
- 4 fire usturoi verde
- 5 morcovi noi
- 2 linguri bulion
- 4-5 cartofi noi medii
- 2 ouă
- 4 linguri orez
- 800 ml borş
- 1 legătură leuştean
- 1/2 legătură mărar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi ştevia, îndepărtaţi nervura centrală, groasă. Puneţi frunzele într-o strecurătoare şi turnaţi peste ele 2 l apă clocotită. Lăsaţi-le să se scurgă, apoi tăiaţi-le bucăţi.
Tocaţi toată ceapa şi usturoiul, tăiaţi morcovii rondele subţiri. Spălaţi cartofii, tăiaţi-i cubuleţe. încingeţi în oală 3 linguri de ulei, la foc mediu.
Căliţi ceapa uscată cu morcovii 3-4 minute, amestecând frecvent. Adăugaţi ştevia, lăsaţi să se călească 1 minut, amestecând. Turnaţi 4 căni apă fierbinte, adăugaţi ceapa verde, cartofii, usturoiul şi orezul spălat.
Lăsaţi să fiarbă 12-15 minute.
Câr.d e gata orezul, adăugaţi bulionul şi borşul. Lăsaţi să clocotească 1-2 min, luaţi de pe foc. Săraţi după gust.
Bateţi smântână cu ouăle, turnaţi în fir subţire 3-4 polonice de zeamă, bătind mereu, apoi răsturnaţi în oală. Amestecaţi, presăraţi verdeaţa tocată şi serviţi.
Pofta buna!