Ciorbă de stiucă cu zeamă de varză
PrinteazaCiorbă de stiucă cu zeamă de varză: stiuca, ceapa, ardei, morcov, telina, pastarnac, orez, cartofi, suc de rosii, zeama de varza, verdeata.
Ingrediente:
- 500 g ştiucă
- 1 ceapă
- 1 ardei
- 1 morcov
- 1 bucată mică de ţelină
- 1 păstârnac
- 1 lingură orez
- 1-2 cartofi
- 1 cană suc de roşii
- zeamă de varză
- verdeaţă
Mod de preparare:
Ceapa o toci mărunt, morcovul, ţelina, păstârnacul şi ardeiul te tai cuburi. Căleşti legumele împreună cu cartofii tăiaţi cuburi, timp de 10 minute. Adaugi 1 I apă, sucul de roşii şi laşi să fiarbă la foc mic.
Peştele curăţat de cap şi intestine îl tai în bucăţi potrivite. Pui peştele peste legume şi mai fierbi totul în clocote mici, 5-7 minute. Adaugi după gust zeamă de varză şi eventual sare, iar la servire presari verdeaţă tocată mărunt.
Pofta buna!