Ciorba de tarhon cu coaste
PrinteazaO reteta de ciorba de tarhon cu coaste afumate, morcovi, cartofi, telina, ardei gras, ores, otet si smantana.
- 800 g coaste afumate
- doi morcovi
- doi cartofi
- o ţelină mică
- un ardei gras
- 150-180 g orez
- oţet
- tarhon
- 300 g smîntînă
Mod de preparare:
Se pune carnea la fiert într-o oală de 10 litri, se ia spuma şi se lasă la clocotit pînă este pe jumătate fiartă (să intre destul de uşor furculiţa în carne).
Se adaugă zarzavaturile întregi şi se lasă 45-50 minute la fiert, împreună cu carnea. Cînd sînt fierte, zarzavaturile se scot din oală cu strecurătoarea şi se adaugă orezul, care se lasă la fiert 20-25 de minute.
Se adaugă smîntînă, tarhonul (nu prea mult, ca să nu fie amară ciorba) şi oţetul, după gust. Se mai pune sare dacă e nevoie.
Poftă bună!