Ciorba de tarhon cu coaste

Printeaza

O reteta de ciorba de tarhon cu coaste afumate, morcovi, cartofi, telina, ardei gras, ores, otet si smantana.

Ingrediente:Ciorba de tarhon cu coaste

  • 800 g coaste afumate
  • doi morcovi
  • doi cartofi
  • o ţelină mică
  • un ardei gras
  • 150-180 g orez
  • oţet
  • tarhon
  • 300 g smîntînă

 

Mod de preparare:

Se pune carnea la fiert într-o oală de 10 litri, se ia spuma şi se lasă la clocotit pînă este pe jumătate fiartă (să intre destul de uşor furculiţa în carne).

Se adaugă zarzavaturile întregi şi se lasă 45-50 minute la fiert, împreună cu carnea. Cînd sînt fierte, zarzavaturile se scot din oală cu strecurătoarea şi se adaugă orezul, care se lasă la fiert 20-25 de minute.

Se adaugă smîntînă, tarhonul (nu prea mult, ca să nu fie amară ciorba) şi oţetul, după gust. Se mai pune sare dacă e nevoie.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.