Ciorba de tarhon
PrinteazaCiorba de tarhon din: carne de porc, tarhon verde, morcovi, ceapa, orez, otet, oua, smantana, sare.
- 1 kg carne porc (rasol, carne cu oase)
- 2-3 linguri tarhon verde tocat sau 1-2 linguri tarhon conservat
- 1-2 morcovi
- 2 cepe
- 1 lingură orez
- 1-2 linguri oţet
- 2 ouă crude
- smântână
- sare
Mod de preparare:
Carnea sş spală bine şi se taie în bucăţi potrivite ca mărime, apoi se pune la fiert în circa 2 I apă rece. Se dă în clocot şi se curăţă spuma. Se adaugă morcovul tăiat mărunt (sau ras) şi cepele tăiate în sferturi. Când carnea şi zarzavatul sunt fierte, se adaugă tarhonul tăiat mărunt şi spălat de sare (dacă este tarhon conservat).
Tot atunci se adaugă (după gust) 1-2 linguri de oţet. Totul se mai dă în câteva clocote.
După ce ciorba se domoleşte din fiert, se adaugă ouăle bătute. In funcţie de gust şi de tradiţie, ciorba se serveşte simplă sau cu smântână bătută în toată oala, sau mai bine, după gust, în farfuria în care se serveşte la masă.
Pofta buna!