Ciorba de telina si slanina afumata

Printeaza

Ciorba de telina si slanina afumata din: telina, supa de legume, slanina sau kaizer, smantana, faina, ulei, sare, piper, condiment vegetal, patrunjel.

Ingrediente:Ciorba de telina si slanina afumata

  • 2 rădăcini de ţelină
  • 1,5 l supă din cuburi de legume
  • 150 g slănină afumată sau kaizer
  • 150 dl smântână
  • 1 linguriţă făină
  • ulei
  • sare
  • piper
  • condiment vegetal
  • pătrunjel tocat fin

 

Mod de preparare:

Cureţi ţelina, o speli şi o tai bucăţele. într-un vas pui puţin ulei şi în el prăjeşti puţin bucăţile de ţelină, amestecând.

Când ţelina s-a înmuiat, adaugi smântână, pe care ai amestecat-o cu făina şi o laşi pe foc pentru câteva minute. Slănina tăiată bucăţele o prăjeşti în lat vas, apoi o strecori. O pui în alt vas, curat, iar peste ea torni supa (făcută din cuburi de legume).

Adaugi şi ţelina cu smântână şi mai dai în 2-3 clocote. Condimentezi şi presari puţin pătrunjel tocat mărunt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.