Ciorba de telina si slanina afumata
PrinteazaCiorba de telina si slanina afumata din: telina, supa de legume, slanina sau kaizer, smantana, faina, ulei, sare, piper, condiment vegetal, patrunjel.
- 2 rădăcini de ţelină
- 1,5 l supă din cuburi de legume
- 150 g slănină afumată sau kaizer
- 150 dl smântână
- 1 linguriţă făină
- ulei
- sare
- piper
- condiment vegetal
- pătrunjel tocat fin
Mod de preparare:
Cureţi ţelina, o speli şi o tai bucăţele. într-un vas pui puţin ulei şi în el prăjeşti puţin bucăţile de ţelină, amestecând.
Când ţelina s-a înmuiat, adaugi smântână, pe care ai amestecat-o cu făina şi o laşi pe foc pentru câteva minute. Slănina tăiată bucăţele o prăjeşti în lat vas, apoi o strecori. O pui în alt vas, curat, iar peste ea torni supa (făcută din cuburi de legume).
Adaugi şi ţelina cu smântână şi mai dai în 2-3 clocote. Condimentezi şi presari puţin pătrunjel tocat mărunt.
Pofta buna!