Ciorbă de urzici cu smantana

Printeaza

Ciorbă de urzici

Ingrediente:Ciorbă de urzici cu smantana

  • 800 g urzici
  • 2 cepe potrivite
  • 2 cartofi
  • 200 g suc de roşii
  • 3 litri apă
  • 500 ml borş
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingură sare
  • 1 ou
  • 3 linguri smântână (opţional)

 

Mod de preparare:

Se aleg urzicile tinere, se spală bine şi se pun în apă clocotită pentru a fi opărite. După aceea, se scurg bine şi se lasă la răcit.

Separat, în cei 3 litri de apă, se pun cepele tăiate mărunt şi cartofii tăiaţi în patru. După ce sunt aproape fierţi, se adaugă urzicile tăiate mărunt şi se mai fierb 10 minute.

Se adaugă sucul de roşii, borşul, sarea. Iar când totul este gata, se pune oul bătut bine, apoi, uleiul, verdeaţa (leuştean) şi smântână (opţional).

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • cum se face ciorba de urzici
  • ciorba de urzici cu cartofi
  • bors cu urzici si cartofi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.