Ciorbă de urzici cu smantana
PrinteazaCiorbă de urzici
- 800 g urzici
- 2 cepe potrivite
- 2 cartofi
- 200 g suc de roşii
- 3 litri apă
- 500 ml borş
- 3 linguri ulei
- 1 lingură sare
- 1 ou
- 3 linguri smântână (opţional)
Mod de preparare:
Se aleg urzicile tinere, se spală bine şi se pun în apă clocotită pentru a fi opărite. După aceea, se scurg bine şi se lasă la răcit.
Separat, în cei 3 litri de apă, se pun cepele tăiate mărunt şi cartofii tăiaţi în patru. După ce sunt aproape fierţi, se adaugă urzicile tăiate mărunt şi se mai fierb 10 minute.
Se adaugă sucul de roşii, borşul, sarea. Iar când totul este gata, se pune oul bătut bine, apoi, uleiul, verdeaţa (leuştean) şi smântână (opţional).
Poftă bună!
Incoming search terms:
- cum se face ciorba de urzici
- ciorba de urzici cu cartofi
- bors cu urzici si cartofi