Ciorba de vacuta in farfurie comestibila
PrinteazaCiorba de vacuta in farfurie comestibila din: pulpa de manzat, ceapa, morcovi, ardei grasi, mazare, porumb, bulion, sare de lamaie, concentrat de legume, telina, patrunjel verde, cartofi, ulei, sare, faina, apa, lapte, zahar, sare, unt, drojdie si mac.
- 1 kg pulpa de manzat
- 3 cepe mari
- 2 morcovi
- 2 ardei grasi
- 200 g mazare
- 100 g pormb
- 5 linguri bulion
- sare de lamaie
- 4 linguri concentrat de legume
- 1 telina
- 1 legatura patrunjel verde
- 10 cartofi
- putin ulei
- sare
pentru farfurie comestibila si painica de casa:
- 375 g faina
- 120 ml apa
- 100 ml lapte proaspat
- 2 linguri zahar
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita unt
- 1 lingurita de drojdie uscata
- putin mac pentru painica
- cateva boabe de porumb pentru ornare
Mod de preparare:
Tai carnea cubuleţe şi o puii la fiert într-o oală cu apă şi sare. Când începe să fiarbă, arunci prima apă şi pui una nouă. Adaugi ceapa tocată mărunt, când carnea este pe jumătate fiartă.
Toate legumele sunt tăiate mărunt şi le înăbuşi într-o cratiţă cu 2 linguri de ulei timp de 15 minute.
Când carnea este aproape fiartă, adaugi toate legumele. înainte cu 10-15 minute ca ciorba să fie gata, adaugi bulionul, concentratul de legume şi puţină sare de lămâie să o acreşti.
Când ciorba este gata, presari deasupra pătrunjelul tocat mărunt’ Pentru ca mânzatul să fiarbă maijrepede, pui în oală o linguriţă de inox.
pregatesti painica si farfuria:
Amesteci toate ingredientele şi frămânţi 20 de minute, după care laşi la crescut aproximativ o oră, acoperind castronul cu un prosop. Când a crescut, iei 2/3 din compoziţie şi dai forma farfuriei, iar pe margine ornezi cu boabe de porumb şi mazăre.
Din cealaltă treime prepari două pâinici de formă ovală, iar în centru pui nişte mac. Le dai la copt.
Ciorba de vacuta in farfurie comestibila
Pofta buna!
CU ciorba de vacuta ma descurc, nu prea inteleg cum e faza cu farfuria comestibila :))