Ciorba de vara
PrinteazaO reteta gustoasa de ciorba din: carne de vita, ceapa, morcov, cartofi, rosii, radacina de patrunjel, telina, dovlecei, ardei, sos de rosii, leustean, zeama de lamaie, zare, piper.
- 600 g carne de vită
- 1 ceapă albă potrivită
- 2 fire ceapă pentru servit
- 1 morcov
- 3 cartofi
- 2 roşii mari
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1/2 ţelină
- 2 dovlecei potriviţi
- 1 ardei gras
- 4 linguri sos de roşii
- leuştean
- zeama de la o lămâie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se porţioneaza carnea şi se pune la fiert o dată cu apa rece. Se spumează de câte ori este nevoie şi se lasă la fiert aproximativ 40 de minute, până este aproape fiartă.
Se curăţă legumele şi zarzavaturile, se taie după dorinţă şi se adaugă la fiert încă 10-15 minute. Se adaugă roşiile curăţate de pieliţe, tăiate cuburi, sosul de roşii, sare şi piper, după gust, şi se lasă la fiert încă 10 minute.
Se ia ciorba de pe foc, se acreşte cu zeama de lămâie, se decorează cu ceapă verde tăiată rondele (sau ceapă subţire, chives), cu leuştean şi se serveşte caldă.
Ciorba de vara
Pofta buna!