Ciorba de varza cu ardei
PrinteazaCiorba de varza cu ardei din: varza, ceapa, morcovi, ardei, telina, rosii, ulei, sare, piper.
- un kg varză acră
- o ceapă
- 2 morcovi
- un ardei gras
- o rădăcină păstârnac
- o rădăcină pătrunjel
- o felie dintr-o rădăcină ţelină
- o conservă roşii în bulion
- 2 linguri ulei
- o foaie dafin
- 10 boabe piper
- 300 ml zeamă de varză
- o crenguţă cimbru uscat
Mod de preparare:
Varza acră se taie fideluţă şi se pune la călit în ulei. Se lasă aproximativ 15 minute la călit şi apoi se răstoarnă în oala de fiert. Se acoperă cu apă şi se lasă la fiert 25 de minute.
Se pun apoi legumele tăiate mărunt, foaia de dafin şi piperul şi se lasă la fiert 20 de minute. In ultimele 5 minute se adaugă roşiile şi cimbrul.
Se gustă ciorba şi, dacă nu e acră, se acreşte cu zeamă de varză.
Pofta buna!