Ciorba de varza cu carnati si chimen

Printeaza

Ciorba de varza cu carnati si chimen din: varză proaspătă, cârnat de casă afumat, chimen, ceapa verde, usturoi, marar verde, ulei, otet, boia, sare, smântână, făină, leustean.

Ingrediente:Ciorba_de_varza_cu_carnati_si_chimen

  • 1 căpăţână mică de varză proaspătă
  • 2 bucăţi de cârnat de casă afumat
  • chimen
  • 1 fir de ceapă verde
  • 2 căţei de usturoi
  • mărar verde
  • ulei, oţet
  • boia, sare
  • 2 dl smântână
  • 1 lingură făină
  • leuştean

Mod de preparare:

Pui la călit ceapa tocată. Când ceapa devine sticloasă, o pui pes­te varza tăiată fideluţă şi usturoiul tocat. Pui sare şi adaugi puţină apă, după care laşi la călit.

După aproximativ 10 minute, adaugi apă şi bucăţile de cârnat. Când varza este fiartă, faci rântaşul din ulei şi făină.

Când făina s-a rumenit puţin, pui puţină boia şi subţiezi amestecul cu puţină apă. Torni amestecul în ciorbă şi laşi să dea un clocot. Acreşti cu oţet sau cu zeamă de lămâie.

Presari leuştean tocat şi chimenul, apoi acoperi cu capacul, să se pătrun­dă bine aromele. Cine doreşte, serveşte ciorba cu smântână.

Ciorba de varza cu carnati si chimen

Ciorba_de_varza_cu_carnati_si_chimen

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.