Ciorba de varza cu orez

Printeaza

Ciorba de varza cu orez din: varza, rosii decojite, ardei, ceapa, ulei, sare, piper, bors, morcovi, telina, marar, patrunjel, orez.

Ingrediente:Ciorba_de_varza_cu_orez

  • 1/2 varza proaspata, de marime medie
  • 1 conserva rosii decojite
  • 1 ardei mare rosu
  • 1 ceapa mare
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper negru macinat
  • 1/2 l bors
  • 3 morcovi
  • 1/2 telina medie
  • 2 legaturi marar verde
  • 2 legaturi patrunjel verde
  • 100 g orez

 

Mod de preparare:

Cureti si speli legumele. Dai varza pe răzătoarea mare. Tai în cubuleţe morcovii, ţelina, ardeiul şi roşiile decojite, din conservă. Toci mărunt ceapa. In oala pentru ciorbă (cu volumul de cel puţin 3 litri), încingi uleiul, presari un praf de sare şi căleşti ceapa, amestecând uşor, până devine aurie.

Adaugi ardeiul, morcovii şi ţelina, puţină apă şi roşiile împreună cu bulionul din conservă. După ce legumele s-au mai înmuiat, adaugi varza şi aproximativ 2 litri de apă. Fierbi legumele în vasul parţial acoperit. în alt vas, fierbi borşul şi îndepărtezi spuma.

Când legumele sunt aproape fierte, adaugi orezul spălat şi înmuiat în apă rece pentru 10 minute, sare, piper şi borş prefiert, după gust. Laşi să fiarbă încă 8-10 minute. Stingi focul şi presari verdeaţa fin tocată. Aduci la masă porţiile alături de smantana sau iaurt, pentru ca fiecare sa-si aduge dupa gust.

Ciorba de varza cu orez

Ciorba_de_varza_cu_orez

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.