Ciorba de varza murata cu afumatura
PrinteazaCiorba de varza murata cu afumatura din: varza, ceapa, usturoi, carne de porc, carnati, dafin, faina, ulei, sare, boia.
- 500 g varză murată
- 1 ceapă roşie
- 2 căţei usturoi
- carne afumată crudă de porc
- 1 fir de cârnaţi afumat
- 2 foi de dafin
- sare
- boia
- 2 linguri faină
- 4 linguri de ulei
Mod de preparare:
Stoarcem varza de zeamă, pune zeama deoparte, o vom adăuga mai la final dacă este cazul pentru a da un plus de acreală supei. Tăiem varza fideluţă. Mărunţim ceapa şi usturoiul, călim cu puţin ulei până devin sticloase.
Punem apă, varza tăiată, afumătura, foile de dafin şi sarea, acoperim şi lăsăm să fiarbă. Când varza e aproape fiartă adăugăm câmaţul picant tăiat rondele.
Preparăm rântaşul, adăugând faina la ulei, lăsăm pe foc în timp ce învârtim în el cu lingura, până devine maroniu.
Adăugăm boia, scoatem de pe foc, lăsăm să stea 1-2 minute apoi adăugăm la ciorbă şi mai fierbem câteva minute. Se poate servi cu smântână sau pastă de ardei iute, după gust.
Pofta buna!
Nu am incercat aceasta reteta, pare interesanta. Trebuie sa astept, insa, sa se faca varza murata. Ca afumatura, o sa pun costita afumata sau oase afumate.