Ciorba de verdeturi cu orez si bors
PrinteazaCiorba de verdeturi cu orez si bors din: cartofi, ceapa, morcov, loboda, stevie, urzici, orez, oua, ulei, bors.
- 500 g cartofi
- 1 legătură ceapă verde
- 1 ceapă uscată
- 1 morcov
- 2 legături lobodă roşie
- 2 legături pătrunjel
- 1 legătură ştevie
- 2 grămezi de urzici
- 1/2 dovlecel
- 2 linguri pastă de ardei
- 1 crenguţă de cimbru
- 2 linguri orez
- 10 ouă de prepeliţa
- 20 ml ulei
- 1 l borş
Mod de preparare:
Urzicile se opăresc în apă clocotită 3-4 minute, se scurg, se taie. Se călesc ceapa tocată, morcovul şi dovlecelul rase, cartofii cubuleţe, pasta de ardei, verdeaţa tocată.
Se adaugă urzicile, 1 linguriţă sare, apă şi se fierb sub capac, 30 minute. Se adaugă borşul fiert separat, sare, piper, orez, leuştean tocat, cimbrul. Când începe să fiarbă se adaugă câte un ou spart separat într-un bol.
Când ouăle s-au ridicat la suprafaţă se opreşte focul.
Pofta buna!