Ciorba de vita cu ciuperci
PrinteazaCiorba de vita cu ciuperci din: piept de vita, ciuperci, cartofi, ceapa, telina, morcovi, ardei, ulei, bors, leustean, sare.
- 500-600 g cap de piept de vită
- 5-6 ciuperci
- 2 cartofi
- 1 ceapă
- 1 ţelină
- 2 morcovi
- 1 ardei gras
- 2-3 linguri ulei
- 500 ml borş
- 1 legătură leuştean
- sare
Mod de preparare:
Se porţionează carnea şi se pune la fiert în apă cu puţină sare. Se ia spuma de câte ori este nevoie. Legumele se taie cubuleţe, iar ciupercile felii.
Se încinge uleiul cu 2-3 linguri de apă şi se călesc legumele (fără cartofi) şi ciupercile. Se adaugă în oala cu carne, împreună cu cartofii tăiaţi cuburi.
Separat se fierbe borşul, apoi se toarnă în ciorbă.
Se presară leuşteanul tocat mărunt şi se acoperă oala cu un capac, să se aromatizeze.
Pofta buna!