Ciorba de vita cu dovlecei umpluti
PrinteazaCiorba de vita cu dovlecei umpluti
- 1 os de vita mare cu maduva
- 500g zarzavat pentru supa (morcov, telina, patrunjel, pastârnac, gulie)
- 4 dovlecei
- 400g carne tocata de vita
- 200g rosii
- 50g orez
- 2 cepe
- 1 leg. marar tocat, marunt
- 500ml bors
- 1 leg. leustean
- 1 lingurita boia dulce
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se pune la fiert osul cu maduva si zarzavatul pentru supa taiat în cubulete. Se adauga sare si se ia spuma din când în când. Între timp, se taie dovleceii în doua, se scoate cu o lingura miezul si se lasa sa se scurga de zeama.
Se pregateste umplutura, amestecând în carnea tocata ceapa calita, orezul fiert, mararul, sare, boia si piper dupa gust. Cu aceasta compozitie se umplu dovleceii si apoi se adauga în oala în care fierbe osul cu maduva. Se lasa sa fiarba la foc potrivit.
Se adauga în oala si miezul de dovlecei taiat marunt si rosiile, curatate de piele si taiate în cubulete. Când dovleceii au fiert, se scoate osul cu maduva si se adauga în oala borsul fiert separat. Se lasa sa mai fiarba câteva minute si apoi se opreste focul.
Se pune leusteanul si se lasa vasul acoperit pâna când se serveste ciorba.
Pofta buna!