Ciorba de vita cu rosii
PrinteazaO reteta gustoasa de ciorba de vita cu:rasol de vita, telina, ceapa, ardei gras, mazare, suc de rosii, sare, fasole verde, piper negru, ulei, patrunjel.
- un rasol alb de vită
- o ţelină rădăcină şi frunze
- 1-2 cepe
- un ardei gras
- 200 g mazăre proaspătă
- suc de roşii
- sare
- 100 g fasole verde păstăi
- piper negru şi alb măcinat
- o linguriţă ulei de floarea- soarelui
- o legătură pătrunjel
Se spală bucata de rasol, se taie cubuleţe, care apoi se pun să fiarbă în 2 litri de apă. Separat, se curăţă legumele, se spală şi se toacă mărunt ca pentru ciorbă.
Se pun în oală împreună cu carnea de vită şi se fierb în continuare la aceeaşi temperatură.
In acest timp, se spală roşiile, se opăresc, se decojesc şi se pasează cu blenderul. Piureul de roşii se adaugă în ciorbă şi se mai lasă să clocotească câteva minute.
Se potriveşte cu sare şi piper şi se se serveşte ornată cu pătrunjel proaspăt.
Ciorba de vita cu rosii
Pofta buna!