Ciorba de vita si ciuperci
PrinteazaO reteta gustoasa de ciorba cu: rasol de vita, ciuperci, cartofi, bors, leustean, ceapa, ardei verde, suc de rosii, sare, piper.
- 500 g rasol de vită
- 200 g ciuperci
- 3 cartofi
- un litru borş
- o legătură leuştean
- 1-2 cepe sau un fir de praz
- un ardei verde
- 200 ml suc de roşii
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se pune rasolul la fiert, la foc mic.
Se curăţă toate legumele, se spală, se taie şi se pun să fiarbă împreună cu rasolul de vită. Se adaugă sare şi piper.
In acest timp, se clocoteşte câteva minute borşul, separat, în alt ibric. Se pun câteva frunze de leuştean si se acoperă 2-3 minute.
După ce au fiert atât legumele, cât şi carnea, se adaugă borşul şi se condimentează cu sare şi piper. Ciorba se serveşte ornată cu leuştean tăiat mărunt.
Ciorba de vita si ciuperci
Pofta buna!