Ciorba de vitel cu macris
PrinteazaO reteta delicioasa de ciorba de vitel cu macris, morcov, ceapa, cartofi, pasta de rosii, ardei, sare, piper, orez.
- 500g carne de viţel
- 250g măcriş proaspăt
- 1 lingură orez
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 2 cartofi
- 2 linguri pasta de roşii
- 1 ardei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea în bucăţele potrivite şi puneţi-o la fiert în apă cu sare şi piper. Eliminaţi spuma. Când carnea este fiartă de jumătate, adăugaţi zarzavaturile curăţate, spălate şi tăiate mărunt. După 10 minute, puneţi şi măcrişul, rupt în fâşii sau tăiat.
Adăugaţi pasta de roşii şi mai condimentaţi dacă este necesar. Smântână se pune în farfurii la servire.
Pofta buna!