Ciorba de vitel cu smantana
PrinteazaCiorba de vitel cu smantana din: piept de vitel, morcovi, patrunjel, pastarnac, telina, ceapa, orez, bors, galbenus, smantana, tarhon, sare si unt.
- 1 kg piept de vitel
- 2 morcovi
- 1 patrunjel
- 1 pastarnac
- 1/2 telina
- 2 cepe
- 2 linguri cu orez
- 1 l bors
- 1 galbenus
- 50 ml smantana
- tarhon
- sare
- unt
Mod de preparare:
Spală carnea, tai-o în bucăţi potrivite şi pune-o la fiert în 3 litri de apă. la spuma care se formează, sărează şi lasă să fiarbă acoperit până ce se înmoaie carnea. Intre timp, taie legumele după preferinţă, înăbuşă-le în puţin unt, pune-le în oala cu supă de carne şi lasă totul să fiarbă acoperit la foc domol.
Când carnea este fiartă, adaugă orezul spălat şi amestecă-l ca să nu se prindă de fundul oalei. Separat, dă borşul într-un clocot şi adaugă tarhonul tocat. Toarnă în supă borşul fiert şi amestecă. Dă oala deoparte şi drege ciorba cu gălbenuş şi smântână. Lasă cel puţin un sfert de oră înainte de a servi, ca să se întrepătrundă aromele.
Ciorba de vitel cu smantana
Pofta buna!
Incoming search terms:
- ciorba de vita cu smantana
- ciorba de vitel cu smantana
O ciorba de vitel merge de minune, mai ales daca are si smantana
Vreau si eu ciorba din asta
Bunicica ciorbica de vitel