Ciorba de vitel
PrinteazaCiorba de vitel din: carne de vitel, ceapa, morcov, patrunjel, varza acra, rosii in bulion, zeama de varza, lesutean, sare si smantana.
- 500 g carne cuburi de vitel, de gatit
- o ceapa
- un morcov
- o radacina patrunjel
- 200 g varza acra
- 4-5 rosii in bulion
- un litru zeama de varza
- cateva fire leustean
- sare, optional
- smantana pentru servit
Mod de preparare:
Intr-o oală, se fierbe carnea. Se taie mărunt ceapa, iar morcovul şi rădăcina de pătrunjel se taie bastonaşe. Varza se taie fideluţă. Se adaugă legumele în oală şi se fierb 20 de minute. Se pun roşiile în bulion, cu tot cu suc si jumătate din cantitatea de zeamă de varză.
Se lasă să dea un clocot şi apoi se verifică gustul de acru si sărat. La nevoie, se adaugă si restul de zeamă de varză. Se lasă să mai dea un clocot şi se stinge focul. Se serveşte cu smântână şi leuştean.
Ciorba de vitel
Pofta buna!