Ciorba de zarzavat cu vinete

Printeaza

Ciorba de zarzavat cu vinete din: zarzavat, ceapa, cartofi, fasole verde, mazare, rosii, ardei, dovlecel, vanata, varza, unt, patrunjel, sare.

Ingrediente:Ciorba de zarzavat cu vinete

  • zarzavat (un morcov, un păstârnac, un pătrun­jel)
  • 3 cepe
  • 4 cartofi
  • o mană de fasole verde
  • o mână de mazăre verde
  • 4, 5 roşii
  • 2 ardei
  • un dovlecel
  • o vânătă
  • un sfert varză
  • 2 linguri unt
  • pătrunjel verde
  • sare

 

Mod de preparare:

Zarzavatul se curăţă, se spală şi se taie fideluţă, ceapa se curăţă, se spală, se toacă mărunt, dovlecelul, vâ­nătă, cartofii şi fasolea se spală, se curăţă, se taie bucăţele, roşiile şi ardeii se spală, se curăţă, se taie în felii.

E bine ca roşiile să se opărească puţin, şi să se cureţe de pieliţe.

Se înăbuşă totul în unt, afară de cartofi, roşii şi ar­dei, care se pun după ce legumele s-au înmuiat bine. Se serveşte cu pătrunjel verde, tocat fin.

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nu am mancat si nici nu am pregatit ciorba de zarzavat cu vinete. Imi plac mult vinetele, mai ales salata de vinete, si cred ca o sa incerc aceasta reteta. Cred ca merge si putin ardei iute.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.