Ciorba de zarzavat cu vinete
PrinteazaCiorba de zarzavat cu vinete din: zarzavat, ceapa, cartofi, fasole verde, mazare, rosii, ardei, dovlecel, vanata, varza, unt, patrunjel, sare.
- zarzavat (un morcov, un păstârnac, un pătrunjel)
- 3 cepe
- 4 cartofi
- o mană de fasole verde
- o mână de mazăre verde
- 4, 5 roşii
- 2 ardei
- un dovlecel
- o vânătă
- un sfert varză
- 2 linguri unt
- pătrunjel verde
- sare
Mod de preparare:
Zarzavatul se curăţă, se spală şi se taie fideluţă, ceapa se curăţă, se spală, se toacă mărunt, dovlecelul, vânătă, cartofii şi fasolea se spală, se curăţă, se taie bucăţele, roşiile şi ardeii se spală, se curăţă, se taie în felii.
E bine ca roşiile să se opărească puţin, şi să se cureţe de pieliţe.
Se înăbuşă totul în unt, afară de cartofi, roşii şi ardei, care se pun după ce legumele s-au înmuiat bine. Se serveşte cu pătrunjel verde, tocat fin.
Pofta buna!
Nu am mancat si nici nu am pregatit ciorba de zarzavat cu vinete. Imi plac mult vinetele, mai ales salata de vinete, si cred ca o sa incerc aceasta reteta. Cred ca merge si putin ardei iute.