Ciorba de zarzavat pasat cu smantana
PrinteazaCiorba de zarzavat pasat cu smantana din: măcriş, spanac, cartofi, ceapă verde, castraveţi proaspeţi, smântână, ouă, zahăr, mărar.
Ingrediente:
- 1 kg măcriş
- 1 kg spanac
- 1 kg cartofi
- 250 g ceapă verde
- 630 g castraveţi proaspeţi
- 300 g smântână
- 3 bucăţi ouă
- 50 g zahăr
- 2 legături mărar
Mod de preparare:
Se spală măcrişul şi spanacul foarte bine şi se taie cartofii în felii, la fel castraveţii şi ceapa.
Se pun toate la fiert, când apa a început să clocotească. (Să nu puneţi prea multă apă de la început) Fierberea trebuie să se facă înăbuşit.
Când au fiert, legumele se pasează şi apoi se adaugă apă clocotită, pentru a ajunge la cantitatea de ciorbă necesară.
Albuşurile de ou, separate dinainte, se fierb şi se toacă mărunt. Gălbenuşurile se trec prin sită împreună cu smântână. Se mai dă ciorba odată în clocot.
Când este gata, se serveşte în farfurii, cu verdeaţă tăiată mărunt.
Pofta buna!