Ciorba deasa de vitel
PrinteazaO reteta delicioasa de ciorba de vitel din: bors, carne de vita, morcov, radacina de patrunjel, telina, ceapa, cartofi, rosii in bulion, ulei, ardei iute, paste, sare, piper, patrunjel verde.
- 400 g piept sau pulpă de vitei
- 1 morcov mare
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 telină mică
- 1 ceapă
- 2 cartofi
- bors
- cutie roşii în bulion
- 2 linguri ulei
- 2 ardei iuţi
- 50 g paste melcisori
- sare
- piper
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
Carnea se taie bucăţele, se pune la fiert în 3 litri de apă cu puţină sare şi se lasă la fiert circa o oră. Ceapa şi zarzavaturile se rad pe răzătoarea mare sau mică, se călesc câteva minute în ulei şi se adaugă în supă.
Când toate sunt fierte, se pun cartofii tăiaţi cubuleţe foarte mici, ardeii iuţi tăiaţi rondele, roşiile şi se mai fierb 15 minute. Se adauga borş, 2 litri de apă, se mai a lasă să dea în câte va clocote şi se potriveşte gustul de sare şi piper.
Melcişorii se fierb separat în apă cu sare şi se pun în ciorbă. Se aromatizează cu pătrunjel verde.
Ciorba deasa de vitel
Pofta buna!