Ciorba de fasole verde cu bulion din: fasole verde, morcovi, telina, bulion, ceapa, verdeata. Ingrediente: 800 g fasole verde 3 morcovi 1 ţelină 1 păstârnac 3 cepe câteva linguri de bulion pătrunjel verde şi frunze de ţelină tocate ulei sare cimbru Mod de preparare: Se curăţă şi se spală toate legumele. Ceapa, morcovul, păstârnacul şi […]
Ciorba deasa cu fasole boabe
PrinteazaCiorba deasa cu fasole boabe din: fasole, ceapa, praz, morcov, patrunjel, teline, rosii in bulion, suc de rosii, telina, sare, piper, bors, cartof.
- 200 g fasole albă boabe
- 1 ceapă
- 1 fir praz
- 1 morcov
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 ţelină
- 1 cutie roşii în bulion
- 250 ml suc de roşii
- pătrunjel verde
- frunze de ţelină
- sare
- piper
- 500 ml borş de casă
- 1 cartof mare
Mod de preparare:
Laşi fasolea la înmuiat câteva ore, o pui la fiert, o clocoteşti 2-3 minute, scurgi apa, adaugi alta caldă şi o laşi să fiarbă până se înmoaie.
Pui zarzavaturile tăiate bucăţi mari şi laşi să fiarbă 10-15 minute până când sunt bine pătrunse.
Adaugi cartoful tăiat cubuleţe, roşiile în bulion (sau roşii proaspete), sucul de roşii, sare şi piper, după gust, frunze tocate de pătrunjel şi de ţelină.
După 10 minute, torni borşul fiert separat şi spumuit şi laşi să dea 2-3 clocote. Poţi acri ciorba şi cu zeamă de lămâie.
Pofta buna!
poate iti place si:
Ciorba de varza si fasole
Ciorba de varza si fasole din: varza, fasole, morcov, cartofi, ceapa, ardei, patrunjel, lamai, iaurt, sare. Ingrediente: 1/4 căpăţână de varză o conservă mică fasole boabe un morcov 2 cartofi o ceapă un ardei gras 2 lămâi pentru acrit 3-4 fire pătrunjel 4 linguri iaurt de soia sare 2-3 fire ceapă verde Mod de […]
Pofta buna!