Ciorba de Burtă Autentică din: burta, apa, ceapa, usturoi, ulei de floarea soarelui, oua, smantana, marar, sare, piper. Ciorba de burtă este o delicioasă supă tradițională românească, cunoscută pentru gustul său bogat și cremos. Iată cum să pregătiți acest fel de mâncare minunat: Ingrediente: 500g de burtă (curățată și spălată) 2 litri de apă 1 […]
Ciorba delicioasa de burta
PrinteazaCiorba delicioasa de burta din: burta, os, galbenusuri, otet, sare, piper, smantana, foaie de dafin, ceapa, zarzavat, faina, ulei, gogosari in otet.
Ingrediente:
- 1,400 kg burtă de vacă
- 1 os de vacă
- 2 gălbenuşuri
- 2 linguri de oţet
- sare
- piper
- 2 linguri de smîntînă
- 1 foaie de dafin
- 1 ceapă
- 150 g zarzavat
- 1 /4 lingură de făină
- 2 linguri de ulei
- 300 g gogoşari în oţet
Mod de preparare:
Burta se freacă bine cu mălai, se spală în multe ape şi se pune la fiert.
Cînd începe să clocotească se scoate, se spală din nou foarte bine şi se pune din nou la fiert cu 5 1 apă, sare şi zarzavat.
După circa 3 ore, dacă burta este gata, se scoate şi se taie julien.
Supa se strecoară, se pune în ea burta tăiată şi se mai fierbe circa 1 /2 oră.
Dacă a scăzut prea mult se mai pune apă fiartă.
Pe parcurs se pune un rîntaş făcut din făină şi ulei şi se leagă cu gălbenuşurile, smîntînă şi cu oţetul.
Se presară în ciorbă gogoşari tăiaţi julien scurt.
Pofta buna!
poate iti place si:
Ciorba de burtă autentică
Imi place ciorba de burta foarte mult. E printre favoritele mele.