Ciorba delicioasa de legume
PrinteazaCiorba delicioasa de legume din: sfecla, morcovi, radacina de patrunjel, cartofi, ceapa, telina, ulei, suc de rosii, patrunjel verde, lamaie, sare si piper.
- 2 sfecla potrivite ca marime
- 3 morcovi
- 3 radacina de patrunjel
- 5 cartofi
- 2 cepe
- 1 telina
- 2 linguri ulei
- 250 ml suc de rosii
- 1 legatura patrunjel verde
- 1 lamaie sau 2 linguri otet de mere
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi şi spălaţi bine legumele. Tăiaţi ceapa mărunt şi căliţi-o în ulei. Când devine sticloasă, adăugati morcovii, pătrunjelul, ţelina date pe răzătoarea mare. Căliţi şi aceste legume 10 minute, apoi turnaţi peste ele 3 I apă fierbinte şi sucul de roşii.
Ţineţi oala să fiarbă la foc potrivit. Radeţi pe răzătoarea mică sfecla şi cartofii şi puneţi-i în oală. Adăugaţi sare, piper, după gust, ulei şi pătrunjel verde tăiat, atunci când ciorba e gata şi o luaţi de pe foc. Acriţi cu lămâie sau cu oţet de mere.
Ciorba delicioasa de legume
Pofta buna!