Ciorba delicioasa de potroace
PrinteazaCiorba delicioasa de potroace din: aripioare de pui, ceapa, ulei, morcovi, telina, patrunjel, cartofi, rosii, fidea, bors, leustean, patrunjel si condimente.
- 800 g aripioare de pui
- 3 cepe
- 50 ml ulei
- 2 morcovi
- 1 telina mica
- 1 radacina patrunjel
- 4 cartofi
- 6 rosii
- 150 g fidea
- bors
- 1 legatura leustean
- 1 legatura patrunjel
- condimente
Mod de preparare:
Curăţaţi aripioarele, pârliţi-le la flacăra aragazului şi puneţi-le la fiert în 4 litri de apă şi condimente. Adăugaţi morcovii, rădăcina de pătrunjel şi ţelina, toate curăţate, spălate şi tăiate în cubulete.
Când începe să fiarbă în clocot, luaţi spuma. După 30 de minute adăugaţi cartofii, curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi în bucăţi mai mari şi roşiile opărite, curăţate de pieliţă şi tăiate în cubuleţe. Puneţi şi ceapa tocată şi călită în ulei şi lăsaţi să fiarbă 30 de minute.
La final, puneţi fideaua, apoi după 5 minute, verdeaţa tocată şi bors dupa gust. Mai lăsaţi să fiarbă 3-4 minute.
Ciorba delicioasa de potroace
Pofta buna!