Ciorba din aripi de curcan cu zeama de varza
PrinteazaCiorba din aripi de curcan cu zeama de varza din: aripi de curcan, morcovi, telina, cartofi, ceapa, ardei gras, rosii, leustean, fidea, ou, zeama de varza, sare.
- 3-4 aripi de curcan
- 3 morcovi
- 1 telina
- 2-3 cartofi
- 2 cepe
- 1 ardei gras
- 3-4 rosii proaspete sau conservate in bulion
- 1 legatura leustean
- 100 g fidea
- 1 ou
- 1 l zeama de varza
- sare
Mod de preparare:
Porţionezi aripile, le speli şi le pui la fiert în 3 litri de apă rece. După ce îndepărtezi spuma care se formează la început, adaugi legumele curăţate şi spălate şi laşi să fiarbă la foc mediu, până când carnea se desprinde de oase şi legumele se înmoaie.
Intre timp, fierbi zeama de varză şi tai roşiile. Când s-au fiert legumele, le scoţi cu o paletă şi adaugi în ciorbă roşiile.
Acreşti ciorba după gust, cu zeama de varză. Fierbi fideaua timp de 5 minute într-un alt vas.
O strecori şi o pui în ciorbă odată cu oul bătut cu un praf de sare. Sărezi ciorba după gust, stingi focul şi presari leuşteanul tocat.
Acoperi vasul şi consumi ciorba după 10 minute.
Ciorba din aripi de curcan cu zeama de varza
Pofta buna!
Una din cele mai gustoase ciorbe