Ciorba din Banat
PrinteazaCiorba din Banat
- 600g carne de porc
- 300g cârnati banateni
- l 50ml ulei
- l-2 cepe
- 2 morcovi
- 1 radacina de patrunjel
- 4 cartofi potriviti
- 100g smântâna
- l00g iaurt
- 2 galbenusuri
- 3 linguri otet
- 2 catei de usturoi
- 1 leg. tarhon
- 1 lingurita rasa cimbru uscat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Carnea de porc se spala si se taie in bucati potrivite, apoi se pune la fiert in 4 litri de apa cu sare. Se ia spuma de catetva ori.
Carnatii se taie in felii de circa 5mm grosime, se presara cu cimbru si se prajesc in ulei, cate 2 minute pe fiecare parte, la foc mic.
Ceapa, morcovii si radacina de patrunjel se curata, se spala si se toaca marunt. Morcovii si albitura se pun in oala in care fierbe carnea, iar ceapa se caleste 3-4 minute impreuna cu carnatii, la foc potrivit. Cartofii se curata, se spala si, cand carnea este pe jumatate fiarta se pun si ei in oala.
Se adauga carnatii si ceapa calita, se potriveste de sare si piper si se continua fierberea inca 10 minute.
Separat, intr-un castron se amesteca bine smantana, iaurtul, galbenusurile, usturoiul pisat, otetul si jumatate de legatura de tarhon, tocat marunt.
Se ia oala cu ciorba de pe foc, se pun 3-4 polonice de zeama in amestecul de smantana, dupa care se toarna totul in oala cu ciorba, amestecand incontinuu.
Se serveste ciorba fierbinte, presarata pe deasupra cu tarhonul ramas, tocat marunt .
Pofta buna!