Ciorba din care de porc cu zeama de varza
PrinteazaCiorba din care de porc cu zeama de varza din: carne de porc, morcovi, ceapa, patrunjel, ardei, varza, telina, patrunjel, leustean, zeama de varza, sare, rosii.
- 0,750 kg carne de porc (cu oase)
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 ardei gras (gogoşar sau capia)
- 1/4 varză
- 1/2 telină
- 1 legătură pătrunjel
- 1 legătură leuştean
- 1 I zeamă de varză
- sare
- eventual: 2 roşii sau 1 lingură bulion
Mod de preparare:
Se pregăteşte în acelaşi mod ca borşul din carne de porc, cu diferenţa că în loc de borş se foloseşte zeamă de varză.
Se serveşte fierbinte şi, după gust, cu smântână (1-2 linguri in farfuria în care se serveşte ciorba).
Pofta buna!