Ciorba din carne de ovine

Printeaza

Ciorba din carne de ovine

Ingredinete:Ciorba din carne de ovine

  • 1/2 carne de berbec sau de oaie fara grasime
  • morcov
  • patrunjel
  • o ceapa de marime mijlocie
  • 2 ardei grasi
  • 250 g rosii
  • 2 cartofi de marime mijlocie
  • o felie de varza dulce
  • bors
  • zeama de varza
  • zeama sau sare de lamiie
  • marar
  • cimbru
  • tarhon
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Carnea taiata in bucatele se pune in 3 l apa rece cu o lingurita rasa de sare, lasindu-se sa fiarba, circa o ora, la foc mijlociu.

Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri, mari, se calesc separat, 2 minute, cu 2 linguri de untdelemn, apoi se adauga in supa, impreuna cu varza taiata ca fideaua, lasindu-se sa fiarba impreuna pina cind se moaie bine carnea (trebuie sa fiarba circa 2-3 ore; daca este mai batrina, chiar mai mult).

In oala sub presiune, fierbe in jumatate de timp impreuna cu zarzavatul care se caleste inainte direct in oala; apoi, se adauga apa rece circa 2 l si carnea, o lingurita rasa de sare, se asaza capacul si se lasa sa fiarba circa 1-1/2 ora. Se reduce focul la minim si se fierbe in continuare.

Cind s-a scurs timpul afectat fierberii, se raceste oala, si se desarta continutul in oala obisnuita. In oricare varianta se pregateste ciorba, cind carnea este bine fiarta , se pun cartofii taiati in cuburi mici, ardeii si rosiile taiate felii, sau numai suc de rosii (iarna), cimbru si marar.

Cind toate sint fierte, se sareaza, se acreste,completind lichidul dupa gust, si, pentru aroma, se adauga frunze de tarhon sau leustean si un virf de cutit cu piper (facultativ).

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.