Ciorba din drob de miel
PrinteazaCiorba din drob de miel
- 2 l apă
- 2 morcovi
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 ceapă mică
- 1 foaie de dafin
- bulion
- oţet
Ingrediente umplutură:
- măruntaie de la un miel
- 4 ouă
- 2 cepe tăiate mărunt
- câte 2 legături de mărar şi pătrunjel
- sare
- piper
- 1 lingură de pesmet fin
- ulei
Ingrediente aluat:
- 400 g făină
- 1 ou
- 50 g unt
- un praf de sare
- apă cât cuprinde ca aluatul să iasă mai elastic
Mod de preparare:
Zarzavaturile curăţate, spălate, despicate de-a lungul şi o ceapă mică le pui la fiert în apă clocotită cu sare. Când sunt moi adaugi măruntaiele. Laşi să dea în clocot, le scoţi şi le pui la răcit, apoi le dai prin maşina de tocat.
Adaugi ceapa puţin călită în ulei, verdeţurile, ouăle bătute, pesmetul, sarea şi piperul. Amesteci totul bine. Zeama în care au fiert măruntaiele o strecori îrtr-o oală mai încăpătoare, adaugi apă fiartă, sare, piper, foaia de dafin şi puţin bulion şi laşi pe foc mic.
Prepari apoi aluatul şi întinzi din el o foaie ca de tăieţei. O acoperi cu un strat de tocătură, rulezi strâns, astfel încât măruntaiele să se lipească de aluat.
Tai sulul în bucăţi potrivit de mari şi vei pune uşor drobul bucată cu bucată în oala cu ciorbă care fierbe în clocot mărunt. După 10 minute o dai la o parte, o acreşti cu oţet şi o poţi aduce la masă.
Poftă bună!
Nu am incercat pana acum. De fapt e prima oara cand aud de ciorba aceasta din drob de miel